Født: 16 mars 1989

Fra: Åkrehamn, Karmøy

Gift: Anne Martha Tangen Hemnes og far til Alfred. 

Bosted: Veavågen

 

Jeg har alltid vært oppslukt av sang og musikk og hadde gleden av å vokse opp i et hjem med foreldre som tilrettela for at jeg fikk muligheter til å lære å spille tidlig. Uten å kunne en eneste akkord spilte jeg både gitar og trekkspill både hjemme og i søndagsskolen.

 

Som 7-8 åring lærte jeg de første akkordene på piano og spilte mine første sanger, alle sammen i C-dur. Etter hvert ble det flere tonearter og vi var en kompisgjeng som startet bandet "Rangerboys" på barneskolen. Gruppa ble stor suksess og på mange måter starten på min musikalske reise.

 

I en alder av 16 begynte jeg på musikklinja ved Skeisvang videregående skole i Haugesund. Her valgte jeg første året piano som mitt hovedinstrument men ble lei av å feile på den klassiske delen. Derfor ble jeg heller sanger i de to neste årene på skolen hvor klassisk musikk la grobunn for min utvikling på vokalfronten. 


Musikklinja gav meg mye erfaringer som satte sitt preg på det uttrykket jeg musikalsk har i dag. Sammen med flere andre fra skolen arrangerte vi konserter og musikaler rundt i Haugesund og spilte i selskaper og brylluper rundt på Haugalandet utenom skolen. Noen av oss var også med i Haugesund Operakor en kort periode og vi deltok på operetten "Flaggermusen" av Johan Strauss i Festiviteten og Sandnes Kulturhus.

 

Mye har skjedd siden den gang og i dag lever jeg delvis av å være musiker/artist og har de siste 15 årene spilt i utallige brylluper, selskaper, konfimasjoner, begravelser, Gudstjenester, konserter ol. arrangementer. Jeg spiller også jevnlig i den lokale kirken, Pinsen, Åkra.  

 

De siste årene har jeg også jobbet mye i studiosammenheng og har gitt ut flere album som kan kjøpes som CD under fanen "kontakt og kjøp" eller strømmes der hvor du strømmer musikk. På strømmetjenestene ligger også flere utgitte singler og en EP.

 

Rent sjangermessig trives jeg best med pop, rock, country, gospel og blues. Jeg spiller også mye salmer og ballader. Ellers er jeg glad i musikalske utfordringer og ønsker stadig å ta nye steg!